Akpınar Köyü
İlit Köyü Taka bağlısı iken 25/02/1994 tarihli ve 311 sayılı İçişleri Bakanlık Makamının onayı ile kurulmuştur. Köy 530 rakımdadır. İlçe merkezine 8,8 km, İl merkezine 52 km uzaklıktadır. Köyde Görekseoğulları,Şellioğulları ve Kelhasanoğulları sülaleleri vardır. 1930 Güce İlçesi Genel ilçe Soyadı Fihristinde göre köyde; Cebeci, Gedik, Kara, Kaya, Koç, Mert, Şen, Turanşen ve Yıldırım soyadları bulunmaktadır. Köyün geçim kaynağı Fındık ve Hayvancılıktır.
Boncukçukur Köyü
Güce ilçesinin kuruluşu ile birlikte ilçeye bağlanmıştır. Köy Espiye İlçesine bağlı Seydiköy ile İlçemize bağlı Düzçukur köyüne komşudur. İlçe merkezine 22 km, İl merkezine 61 km uzaklıktadır.[2] Köyün arazi yapısı engebeli olup yerleşim alanı 570 ile 800 metre arasında yüksekliğe sahiptir.[3] Köyün hane sayısı 100 dür
1930 Güce İlçesi Genel ilçe Soyadı Fihristinde göre köyde; Akgül, Aktaş, Arslan, Aydın, Aydın Akgül, Bakar, Bayram, Çağman, Çamur, Çelik, Çukur, Ertürk, Fazlı, Gül, Gülyol, Günaydın, Karadeniz, Karakaya, Kumaş, Kuş, Mayalık, Özcan, Süder Akdeniz, Tiryaki soyadları bulunmaktadır. Köyün Ahmetli, Alanağzı, Bük, Derebükü, Deregözü, Ezeldere, Geriş, Hisarcık, Köyeteği, Köyyanı ve Orta olmak üzere 11 tane bağlısı vardır.[4] Köyde Bekir Efendioğulları,Cıbıllıoğulları ve Çağmanoğulları sülaleleri yaşamaktadır. Köyün geçim kaynağı Fındık ve Hayvancılıktır.
Dayıcık Köyü
lit Köyünün Dayıcık bağlısı iken İçişleri Bakanlığının 04/03/1994 tarihli ve 1809 sayılı onayı ile kurulmuştur. Köy 340 rakımdadır.[2] İlçe merkezine 5 km, İl Merkezine 49 km uzaklıktadır. [3]Köyde Topçuoğulları, Ericooğulları, Velioğulları, Karavelioğulları, Çolakoğulları ve Kürdooğulları sülaleleri yaşamaktadır. 1930 Güce İlçesi Genel ilçe Soyadı Fihristine göre köyde; Al, Bayram, Kara, Kılıç, Yılmaz, Yılmaz Bayram soy isimleri mevcuttur. Köyün başlıca geçim kaynağı fındık, çay ve hayvancılıktır.
Düzçukur Köyü
Köy 622 rakımda kuruludur. İlçe merkezine 22 km, il merkezine 60 km uzaklıktadır. Köyün, Aşağı, Çukur, Güney, Kırık, Orta, Yazlık, Yukarı bağlıları vardır. 1930 Güce İlçesi Genel ilçe Soyadı Fihristine göre köyde; aydın, bayrakbektaş, bektaş, gedik, gül, karadeniz, keşkekçi, keşkekçioğlu, kütük, palak, şen, topal, yılmaz ve zaman soyadları mevcuttur. Köyde Şellioğulları,Gedikoğulları ve Bektaşoğulları sülaleleri vardır.
Fırınlı Köyü
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.Giresun iline 69 km, Güce ilçesine 13 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Gürağaç Köyü
Adını köyün batısındaki Gürcü Dağı denilen yerin gür ağaçlarından almıştır.Köy kısmen düz, geniş bir alana kurulmasına karşın, köyün çevresinde dik, engebeli araziler de görülmektedir. Espiye toprağıyla sinir halindedir. Giresun iline 56 km, Güce ilçesine 10 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
İlit Köyü
İlk kayıtlarda "İlitköyü" olan köyün adı günümüzde de aynı isimle anılmaktadır.Giresun iline 62 km, Güce ilçesine 6 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Kuluncak Köyü
Giresun iline 52 km, Güce ilçesine 12 km uzaklıktadır.Köy, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Örnekköy Köyü
Giresun iline 69 km, Güce ilçesine 13 km uzaklıktadır.Ilıman Karadeniz iklimi görülmektedir
Sarıyar Köyü
Giresun iline 69 km, Güce ilçesine 13 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır.
Ergenekon Köyü
Tirebolu ilçesine bağlı Aşağıboynuyoğun Köyü’nden ayrılarak 07.12.1993 tarihli ve 302 sayılı İçişleri Bakanlığı onayı ile kurulmuş ve 16/11/2005 tarihli ve 2005/7617 sayılı Kararname ile İlçemize bağlanmıştır. 550 rakımdadır. Köyün Danışman ve Fındıklı bağlıları mevcuttur. Köy ilçe merkezine 15 km, il merkezine 59 km uzaklıktadır. 1930 Güce İlçesi Genel ilçe Soyadı Fihristine göre köyde; Can, Canyıgın, Çoşkunyıgın, Karayakupoğlu, Kızmaz, Öksüz, Özdemir, Parlak, Sezer, Top, Usta, Yakupoğlu, Yıgın, Yılmaz soyadları mevcuttur. Köyün tarihini Aşağıboynuyoğun Köyü ile birlikte değerlendirmekte fayda vardır. Köyde Karayakupoğulları,Yığınoğulları ve Karabacakoğulları sülaleleri yaşamaktadır.
Tekkeköy Köyü
1876 yılından beri aynı adı taşıyan köy, daha önceleri Tirebolu ilçesine bağlı iken, 16 Kasım 2005 tarihli İçişleri Bakanlığı kararıyla Güce ilçesine bağlanmıştır. Köy, Giresun il merkezine 91 km, Güce ilçe merkezine 46 km uzaklıktadır. Köy, Güce'nin güneyinde olup, Karaovacık Deresi Vadisi'nde, doğrudan İlçe merkezine bir köy yoluyla bağlıdır.
Yukarıboynuyoğun Köyü
Giresun iline 85 km, Tirebolu ilçesine 40 km uzaklıktadır.Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Köyde ilköğretim okulu vardır.